Thursday, December 9, 2010

Tallitüüpe 13: "potsataja"

Potsataja on nunnu. Ta teeb sul tuju alati heaks, sest ta on lihtsalt niivõrd päikseline ja positiivne tegelane. Piisab tema nägemisest kui suu muigele läheb.

Potsataja on keskmisest veidi lühem ja kenasti ümar. Eriti hästi on arenenud maandumis- ehk potsatamislihas keha tagaküljel. Ja seda mõjuva põhjusega. Gravitatsioon nimelt mõjub potsatajale eriti tugevasti, võib-olla seletab suurem maa  külgetõmme ka lühema kasvu. Igatahes juhtub alatasa see, et potsataja kukub alla. Jah hobuse seljast, aga ka toolilt, aia pealt ja mis kõige uskumatum - ka oma jalgadelt. Ta kukub peadpööritava tiheduse ja järjekindlusega. Vahel tundub, et ta teeb seda nalja pärast. Pealtnägijad teeb see mõnikord lausa murelikuks tema tervise pärast. Õnneks ei saa ta kunagi haiget ega kaota oma säravat meeleolu. Ainult väga-väga harva, näiteks pärast 5-ndat järjestikust matsu hobuse seljast, võib tunduda, et potsataja on väheke mõlkis.  Aga see ei murra tema entusiasmi – väike lohutus ja päike on jälle pilve tagant väljas.

Potsataja kukkumise tihedus ei anna mingit vihjet tema ratsutamisoskuste kohta. Ta võib võrdse tihedusega kukkuda oma 3-ndas ratsatunnis või ka kogenud ratsutajana, kellel lihtsalt juhtub tihemini sedasamust. Ühesõnaga, õige potsataja leiab üles kõik võimalikud ja võimatud olukorrad kukkumiseks. Kui liigute potsataja läheduses võite hoida oma videokaamera valmis ja saada õnne korral AFV preemia.

2 comments: