Tuesday, January 25, 2011

Tõelise rõõmu kaubamaja

Ma pole ammu Keilasse sattunud ja nüüdki läbisõidul olles soovisin midagi kiiresti hamba alla haarata. Aga tahtsin sellist universaalpoodi, et ehk jääb midagi veel silma. Ega ma mingi šoppahoolik ei ole, aga on teatud asju, mida olen otsinud ja pole juba paari kuu jooksul leidnud. Need kuramuse poeketid on ju turu niimoodi ära jaganud, et sõltumatuid poode polegi enam ja tootevalik on ühe keti piires täiesti homogeenne. Seega 4 ketti = 4 tootevalikut. Mis siis, et poode on kümneid.
Seega õhkõrnalt lootsin leida midagi alljärgnevatest:
kummikindad - sellised õhukesed. Mitte vinüülist või pvc-st, ikka KUMMIST. Sellised nagu vanasti. Ja mitte paksud ja kollased ja nuppudega. Aga sellised, mis mehe käele ka otsa lähevad s.t. mitte S suurus.
avaja - selline millega purgi kaant saab lahti teha. No ei leia juba tükk aega LIHTSAT avajat. Mitte sellist, mis teoorias 10 erinevat anumat avama peaks aga tegelikult mitte ühegagi hakkama ei saa, sinu sõrmenukid ära veristab ja pärast 3ndat kasutamist katki läheb.
kummipael - selline tugev ja veniv ja lai ja must. Mitte peenikest püksikummi, mitte rinnahoidja õlapaela, mitte vedelat jõuetut ribakest. Olen kusjuures idioodi järjekindlusega 6-7 ERI nimega õmblustarvetepoodi läbi käinud. No ei ole mingit valikut. 5-10 eri varianti igal pool ja ongi kõik. No ütleks nii et see kummipaela lootus oli selline 1,5% ringis. Lihtsalt niimoodi püsimälusse salvestunud otsingukäsk.

Eks te kõik imestate aeg-ajalt, et kuidas on võimalik, et just seda kaupa mida teie erakordse täpsusega ette kujutate ja poest leida soovite, pole nagu maailmas olemaski. Otsite järjekindlalt, pidevalt, pika aja jooksul. Otsite igalt poolt. No ei ole olemas!!  Kus on kapitalism!? Sul on raha ja sa tahad seda kapitalistile anda, aga tema ei suuda sulle ASJA müüa.

No igatahes astusin Keilas Rõõmu Kaubamajja sisse. Täitsa ringi on kõik tehtud - ju ma pole seal aasta või rohkem käinud. Aga selle eest mäletan veel nõuka-aega, kus vanaema Žiguliga sai seal samas asunud kaubamajas ostureisidel käidud. Ei tea kuidas, aga valik oli juba siis suurepärane ja ei pidanud pettuma ka seekord. No näiteks talvejalanõudel oli allahindlus juba praegu, mitte APRILLIS. Ja ei olnud neid hinnatud mitte 2000 eegilt 1000le, vaid 750lt 500le.

Jõudsin mänguasjade osakonda. No mudelautod on mulle endalegi alati meeldinud, aga olen otsinud ka ühte kindlat masinat - puksiirautot. Valikut oli väga paljudelt tootjatelt ja ikka igaühelt 10 või rohkem mudelit (mis on muidugi piisake nende koguvalikust:) Ja leidsingi puksiirauto - korraliku metallist kerega mudeli. 10 punni.
Siis tuli meelde, et olen lapsele otsinud ka taskulampi. Sellist odavat ja lihtsat, mis ei põleta 10 lediga või halogeeniga silma võrkkestasid tuhaks kui laps selle omale silma suunab, aga millega saab seintele ja lakke "päikesejänkusid" teha. Veidi eemalt tehnikaosakonnast leidsin taskulampide seina. Vähemalt 50 erinevat mudelit. Leidsin ka ühe lihtsa, kerge ja normaalse valgustugevusega lambi alla 3 euri hinnaga. 20 punni.

Suundusin köögiosakonna poole, et avajat kaeda, kui koperdasin mööda kastist, mis oli täis laste lumelabidaid. Samuti asi, mida terve talve jooksul pole Tallinnas müügil näinud.  Kõik on ära osteted oma autodesse "hädaabilabidadeks". Aga lapse soov lund kaevadada on olnud pidurdamatu ja olen olnud sunnitud talle tavalist hiigelsuurt labidat laenama. Noh - nähtud, tehtud. 30 punni.

Köögiosakonnast leidsin sellise avaja nagu vanasti kõikides kodudes olemas oli: puust käepidemega ja mõeldud ainult kaheks asjaks: avada purgikaasi ja konservikarpe. Just sellise
Täiesti freaky, mis pood :)   40 punni koos. Ja esimene soov ka juba täidetud!

Samas kõrvalvahes asunud õmblustarbed ei olnud küll väga külluslikud, kuid sisaldasid endas laia musta tugevat kummipaela. Võtsin ära viimase saadaoleva :)) Juhhei!  50 punni.

Kummikinnaste asukohta ma ise tuvastada ei suutnud, seega küsisin teed (jah, muideks mehed suudavad teed küsida küll) ja sain hea suunajuhise piimaleti kanti. Võtsin teel sinnapoole valmistoiduletist ka kuuma vormirooga (50 eeku/kg), mis pakendati kusjuures kuumakindlasse fooliumkarpi!! Samas oli suur valik nii kohapeal küpsetatud kui ka pakendatud saiakesi. Minu lemmikud :) Söögivalik 20 punni.

Kummikinnaste juures tundus, et nüüd tuleb esimene tagasilöök. Õhukesi kummikindaid oli küll palju, kuid konksu otsa rippusid kõik ainult ühes suuruses - S. Kontrollisin veel kõik pakendid üle. Shit.  Aga siis astusin sammu kaugemale ja silmaring avardus. Ennäe, seal olid teised konksud teiste suurustega kõrgemal! Kindad leitud!! Poel teenitud 80 punkti ja kõik mu 3 soovi täidetud. Nagu muinasjutt :)

Kuna tegelikult tahtsin poest ainult kiiresti läbi hüpata, seadsin sammud kassa poole. Aga teel sinna peatas mind üllatus, mida enam oodatagi ei osanud. Seal kuskil magusariiulis oli lahtist Komeedi kommi. Lahtine Komeet on nimelt maitsvam ja odavam kui "uudne" tuumasõjakindlas pakendis turvakomm. Kuna poodnikud muutuvad üha laisemaks ega viitsi komme ise kottidesse kaaluda ja ketistunud poed sellist ebastandartset lahendust ei kasuta, siis on lahtine Komeet tõeline haruldus. Aga mina olen oma aja laps ja "100 g komeedi ja saia" dieedi peal üles kasvanud.  Ohh, milline nostalgia, +20 punkti.

Kokku oli see üks saja punkti poeskäik. Soovitan soojalt kõigile Rõõmu Kaubamaja. Kui enda juures omasooiharust märkan siis kindlasti hea lisapõhjus, miks Geilasse elama kolida.

4 comments:

  1. Vitaga pidi otseteed Geilasse ka saama ju :D

    ReplyDelete
  2. jah, aga ma läksin ringiga, seepärast jõudsin alles praegu

    ReplyDelete
  3. Räägi ikka hobustest ka miskit ;)

    ReplyDelete
  4. mhm. Tahtsin kergejõustiku võistlusriideid, aga sportland on selle jaoks liiga vaba aeg või aeroobika. Teised spordipoed toodavad ka massilises koguses vaba aja riideid, aga midagi spetsiifilist, mitte midagi. Aga õnneks oli üks pood New Balance.

    ReplyDelete