Thursday, January 13, 2011

Euroaasta algus ja krooniaja lõpp :..(

Nii nagu aastaalgused tavaliselt unised on, (muide pole aimugi, kas see koma siin olema peaks) ei saa ka sel aastal kuidagi vedama. Jõulude ajal ennast paksuks söödud, uue aasta ajal täisjoodud, lumeuputuses liikumisvõimetuks muututud, vähesest ratsutamis- võimalusest nüristumas. Ütleks nii, et lund võiks natuke vähem olla! Samas ma ei üllata kedagi, kui ütlen, et ega ratsutamine meie kliimavöötmes aastaringselt õues mõnus polegi. Ma ei mõtle ratsamatku või hobiratsutamist, vaid sporti. Aga leidub palju kohti, kus tublid ratsanikud ilmaolusid trotsivad.
Olge siis ettevaatlikud, et ei libiseks. (Vihje: kurvides ei kallutata vaid painutatakse) Hoidke oma põlved soojas, sest neid on teil veel aastaid vaja. Ja vaadake ette, et hobuseid märjaks ei ajaks ja külmetama ei jätaks. Need on oma valusate kogemustega saadud õpetused talve üle elamiseks.

Homme on siis "krooniõhtu". Päris nii hulluks vist ei kujune kui "rublaõhtu" omal ajal. Rublade puhul oli teada, et vahetatakse ainult teatud summa kroonideks ja see mis üle jääb muutub täpselt südaööl kasutuks pahnaks. Hmm, nagu tuhkatriinu muinasjutus :D Sel rublaõhtul osteti poodidest-kioskitest üleliigsete rublade eest KÕIKE, millel mingi kasutusväärtus hetkel või tulevikus olla võis. Kioskitest läksid plastmasskammid ja postkaardid hästi kaubaks, toidupoed olid loomulikult kõigest söödavast tühjad. Restoranides telliti kõige kallimat alkoholi ja vähe puudus, et rubladest lõket tegema oleks hakatud. Aga oma viimast ostu rublade eest mäletan siiani - ostsin oma tüdrukule suure kimbu roose. Tehke teiegi oma viimane ost kroonide eest selline, mis kogu eluks meelde jääb! Eesti Kroon on selle ära teeninud!

Elagu EEK!

1 comment:

  1. veska ka eelmise aasta kohta kokkuvõtte teinud ja sinust ei sõnagi... krt, sa olid ju suur sensatsioon, on neil ikka mälu...

    ReplyDelete