Wednesday, November 24, 2010

here we go again

Kuidas seda nüüd viisakalt öeldagi: mul oli õigus, Tarmo. Töövaidluskomisjon on oma otsuse teinud: võttes arvesse mõlemapoolseid :) huve ei ennistatud mind Veskimetsa tööle, küll aga tunnistati vallandamine ebaseaduslikuks ja anti õigus minule kõigis  esitatud nõuetes. Tsiteerin TVK-d: töölepingu ülesütlemise ajaks puudus tööandjal (Tarmol) põhjendatud alus väita, et töötaja (Lars) ei sobiks oma töökohale või ei omaks piisavaid tööoskusi. TLS § 107 lg. 1 kohaselt juhul, kui töövaidlusorgan tuvastab, et lepingu ülesütlemine on seadusest tuleneva aluse puudumise või seaduse nõuetele mittevastavuse tõttu tühine, loetakse, et leping ei ole ülesütlemisega lõppenud. Seega lõpetas töölepingu TVK oma otsusega. Kompensatsioon tööandjalt.

Kuidas suhtuda sellesse, et tööandja oma rängas hoolimatuses töötaja ja seaduste suhtes lõpetas töölepingu päevapealt. TVK vastab: Antud töövaidlusasjas arvestades töölepingu ülesütlemisega seotud asjaolusid ja läbirääkimiste sisu, puudusid tööandjal mõjuvad põhjused etteteatamistähtaja mittejärgimiseks. TLS § 100 lg. 5 kohaselt juhul, kui tööandja teatab ülesütlemisest ette vähem, kui on seaduses sätestatud, on töötajal õigus saada hüvitist. Seega määrati kompensatsioon tööandjalt.

Mis saab siis, kui tööandja sind vallandab ja ei suvatse isegi lõpparvet esitada, veel vähem siis väljamaksta. VÕS § 113 lg. 1 kohaselt rahalise kohustuse täitmise korral võib võlausaldaja (Lars) nõuda võlgnikult (Tarmo) viivist, arvates kohustuse sissenõutavaks muutumisest kuni kohase täitmiseni. TVK otsustas: Avaldaja esitas viivise nõude seoses lõpparve hilisema väljamaksmisega, mis kuulub väljamõistmisele.    

Ärge nüüd arvake, et suplen rahas ja tööd ei kavatsegi enam teha. Ega need summad kokkuvõttes suured ei ole, eriti arvestades, et olen 1,5 kuud olnud suht. töövaba s.t ka palgavaba. Ja kompensatsioone ei ole mulle ka veel makstud.

Mis siis nüüd? Kas see on lõpp?
See ei ole lõpp :)  Kõik kestab edasi. Selle jama pärast ei lõpe veel meie püha üritus!
Ürituse nimi on: jätkame uues kohas ratsutamist! Hääletage oma jalgadega!


Midagi lahedat: "Here we go"  http://www.youtube.com/watch?v=IQR9bw-4R08

8 comments:

  1. Viska nurka viimne reliikvia,
    Jäta sinnapaika reliikvia,
    Õhtu jõuab, päev veereb,
    Otsi endale uus reliikvia.

    Reliikvia (reliikvia)!!

    ReplyDelete
  2. Ma pole midagi nii lapsikut ammu lugenud kui sinu blogi. Edu ajukääbikule!

    ReplyDelete
  3. Uudised elust enesest! Kui tunduvad lapsikud, siis hakka "Sirbi" tellijaks. Sealt saad kõrgkultuuri :)
    Jätkaks ka sinuga argumenteeritud vestlust, kui julgeksid oma nägu näidata.

    ReplyDelete
  4. Palju õnne võidu puhul! Kus sa edaspidi kavatsed trenne anda?

    ReplyDelete
  5. Normaalne otsus, täpselt nii pidigi juhtuma. See poleks ju võimalik, et sa seal niimoodi edasi töötaksid ja see poleks ka võimalik, et taoline ebaõiglane töölt kõrvaldamine rahaliselt hüvitamata saaks jääda. Kas seda otsust on teisel osapoolel võimalik edasi ka kaevata või on see nüüd saaga lõpp?

    ReplyDelete
  6. No tõesti. Anonüümsena võib igast jama panna. Anonüümsete kommentaaride eesmärk on tavaliselt tuju rikkuda.

    ReplyDelete
  7. Šokiteraapia eesmärk on tardunud mõistus lahtiraputada.
    Mina olen valmis oma igat arvamust kaitsma ja selgitama. Kui minu seisukohad ei meeldi, siis ootan vastase poolt ennastsalgavat üritust minu seisukoht ümber lükata! Närvilisest lahmimisest jääb väheks! :)
    Ja võtke vaevaks: kirjutage "Comment as" lahtrisse kasvõi oma koodnimi (no näiteks: ghjk või 2255 või lillu vms) Saaks nagu kellegi poole oma vastusega pöörduda, mitte öelda kodanik 11:54.

    ReplyDelete
  8. Vähemalt kirjutab Lars seda blogi enda nime all, mitte pole nii arg, et anonüümselt teistel nägu täis sõimata..

    ReplyDelete