Friday, November 12, 2010

Tallitüüpe 5: "külaline"

Külaline tuleb talli ja toob endaga kaasa oma hobuse, küllaltki kulunud varustuse ja sõõmu värsket  sõnnikulõhnalist õhku. Ta tuleb nimelt maalt ja hobusega. Ta on sõbralik ja tore inimene, viisakas ka. Aga näha on, et vaene. Tubli, aga vaene. Seepärast saabki ta endale lubada lühiajalist viibimist maneeziga ja/või treeneriga tallis.

Külaline võtab treeninguid väga tõsiselt ja kasutab ära kõik võimalused, mida see tall talle pakkuda saab. Väga õige - ta ju maksab selle eest. Tema hobune tundub päris normaalne, võib-olla isegi liiga hea tema enda tasemega võrreldes. Nojah, miks ta peakski treenima tulema mingit mõttetut kompajalga? Ja oma hobuse on ta ise väljaõpetanud. Aga ikkagi istub ta seljas vähe kummaliselt ja teeb asju omapäraselt. Maakas ikkagi. Ja peegleid ju pole ka maal puude küljes.

No igatahes saab ta varsti omainimeseks. Harjud juba tema veidrustega ja tema saab ka värske kultuurikihi selga. Võistlushooaeg on juba käega katsuda, kui ta korraga kaob. Ta sai ju just enam-vähem järje peale - kuhu siis nüüd?, mõtled sa. Ja võistlustel pole temast midagi kuulda ega näha! Noh, ju siis raha sai otsa!?

Ja siis ühel heal päeval (järgmisel aastal) näed teda jälle! Heeeiiii :) Külaline tuleb jälle sinu talli!
Ääääää? Mööööhh? Tema tase on jälle sama, mis eelmine kord alguses. Kogu kultuurikiht kadunud. Back to square "one"!  Nii ei saavuta "külaline " tõenäoliselt kunagi oma tõelist taset, vaid jookseb nagu hiir rattas: usinalt, kiiresti, ühel kohal.

1 comment:

  1. kallid lugejad
    ärge kaotage lootust, kindlasti ilmub veel järgesid "Paigast ära" sarjast.
    seniks asendage tallitüüpidel üldnimetus oma lemmikinimesega selles rollis, lugege ja naerge ennast puruks. või kiristage hambaid. elage emotsioonid välja :p

    ReplyDelete