Sunday, November 7, 2010

Tallitüüpe 1: "läbustaja"

Tallis kohtad igasuguseid inimesi. Kõik nad on isiksused. Mõnda tunned paremini, mõni jääb võõraks. Kui võtta inimeselt nimi ja nägu, jääb järele tüüp. Ja tüübid on jälle tuttavad. Otsi üles, mis tüüp oled sina ja milline on su sõber. Kuidas teised sind näevad? :)

Läbustajal on valju hääl. Ta ei jää tallis kunagi märkamatuks. KÕIK teavad teda ... Kõik TEAVAD teda! Kõik teavad TEDA?  Kus tema on, seal ikka juhtub midagi - reeglina õnnetusi, paremal juhul läbu. Mis iganes juhtub, ei häiri see karvavõrdki läbustajat. Tema on maailma kese - epitsenter. Selleks et epitsentri lähedal elus püsida pead olema tulekindel, niiskuskindel, põrutuskindel ja kandma oma huvides turvaninaga kingi. Ta tegeleb hoogsalt iseendaga. Hoogne hoolimatus põhjustab tihtipeale maavärina, millele järgneb tsunami, ja selle järel, teadagi - läbu. Ole õnnelik, et ellu jäid!

Tegelikult ei tunne sa läbustajat üldse. Temaga koos on väga lõbus. Aga samas võib ta olla kõige vaiksem ja mõtlikum kaaslane. Temaga koos liikuv keeristorm põhjustab küll hulga segadust, kuid toob tihti välja ka tolmu alla mattunud värvid ja väärtused. Kui oskad vaadata, siis on ta nagu peegel. Ta peegeldab ja võimendab seda, mida ta ümbritsevast keskkonnast endasse imeb. Kas sulle meeldib see, mis sulle peeglist vastu vaatab?

Oi, aga lõbus on temaga .... vähemalt tagantjärgi mõeldes ....

2 comments:

  1. Mind huvitab see, et kas need tüübid on sul mingi ajaperioodiga ka seotud? Sa oled suht kaua aega asjas sees olnud mitmel pool, ilmselt see lahterdamine su oma kogemustel põhineb. Aga kas on nö eeskujud vaid lähiminevikust võetud?

    ReplyDelete
  2. Sellised tüübid tulevad aeg-ajalt puhtal kujul tallis vastu. Tundes ratsutajaid ja tallis hängivaid tegelasi tõesti suurtes hulkades ja pika aja jooksul, siis võin öelda, et "tõupuhtad" tüübid on siiski haruldused. Ca 500st inimesest 20 aasta jooksul 2-3 tk kuulub kindlasse "tüüpi". Mõni "tüüp" on siiski ka esindajaterohkem.

    ReplyDelete