Friday, November 19, 2010

Tallitüüpe 8: "absolutely nobody"

Absolutely Nobody on tallis mitte-keegi. Ta on lihtsalt möödaminnes sisse astunud võõras, kes soovib põit kergendada või kellegagi kaasa tulnud polt, beib või sõps. Tal ei ole hobustest tõenäoliselt halligi aimu. 

Tallis on AN hobuste suurusest/ilust/haisust pahviks löödud, seisab suu lahti kuskil keset talli või koridori. Kui tal on see juhtumisi juba mitmes kord tallis olla, suudab ta suu kinni ka panna. Reeglina oskab ta valida vale asukoha ja seisab ees käruga tallimehel või varustusega ratsanikul või pööraval-kõndival hobusel. Enamasti võtab ta kuulda vihjeid selle kohta, kus oleks sobilikum olla, on aga alati veidi lähemal kui oleks turvaline.  Ega ta väga kedagi ei segagi - seisab vaikselt ja vaatab. Välja arvatud juhul kui oskab oma jala näiteks kabja alla jätta.

Mõnikord juhtub siiski, et AN väljendab ennast. Selle võib põhjustada terav valu pärast kokkupuudet hobusega või arvamus oma ratsanikust tuttavat tabanud kriitikanoole osas. Oma halenaljakast naivistlikust seisukohast lähtudes võib ta hakata rääkima hobuste ilust ja heaolust või oma sõbra õigustest ja tunnetest. Kõigile teistele tallisviibijatele tundub see totter. Aga samas nii nummi. Nagu beebi mõtetu lalin  :)

AN ei saa tõenäoliselt aru, et vaatamata mõistusega inimene olemisele, saab ta tallis ikkagi olla absolutely nobody. So, please, shut up! Ainult kuula!
Muide, ratsutama õppimisega ei ole kunagi liiga hilja alustada!

No comments:

Post a Comment